מה זה תשתית אחודה – Hyper Converged Infrastructure ?
תשתית אחודה או Hyper Converged Infrastructure היא מערכת מחשוב כוללת, המאחדת בתוך יחידה אחת: שרת ומערכת אחסון.
מערכות אלו מובנות מראש לעבודה על וירטואליזציה הווה אומר שרתים וירטואליים.
יצרן התשתית האחודה, מספק מארז המכיל בתוכו חבילה מוגדרת מראש של חומרות ותוכנה. הרכב החבילה בנוי משרתים של Hpe, Dell , Lenovo, Cisco. ומבוסס על שרתי x86 סטנדרטים. המטרה באספקת מוצר משולב היא להקטין את בעיות תאימות שבין המערכות השונות ופישוט הניהול.
מה רע במבנה מערכת מחשוב ארגונית סטנדרטית:
תשתיות מחשוב רגילות בנויות מיחידות שונות:
שרתים פיזיים: (בדרך כלל אחת מהחברות הגדולות כגון HPE, DELL, IBM, LENOVO וכו') ועליהם מריצים את כל האפליקציות שבשרות החברה לדוגמא : דואר, הנהלת חשבונות, CRM, ותוכנות יעודיות ועוד.
מערכת אחסון: (בדרך כלל של: DELL, IBM, HPE, EMC וכו') עליה נשמר המידע החברתי למשל: תכתובות הדואר, בסיסי נתונים של תוכנות שונות, קבצי מידע, מסמכים, תמונות, סרטים, דפי חישוב ועוד.
נתבים מנוהלים (סוויצ'ים): דרכם עוברת התקשורת שבין השרתים, למערכת האחסון, יציאה לחומת האש ולתחנות העבודה.
מערכת ניהול וירטואליזציה : מערכת המשמשת לניהול תשתיות השרתים, הקמת וביטול שרתים וירטואליים, עריכת שינויים בהגדרות, ועוד.
חסרונות מערכות מחשוב סטנדרטיות:
מורכבות וסיבוכיות: מנהל המחשוב של הארגון מחוייב להיות בעל יכולת לימוד מרשימה, שכן הפעלת מערכת מחשוב ארגונית מחייבת הכרות מעמיקה עם לא מעט תוכנות ניהול שונות, בעלות התנהגות ומבנה מסכים יחודי לכל כלי.
איש המחשבים צריך להיות וירטואוז השולט בכל הכלים ובמקרה של תקלה, הוא חייב להבין על בוריים את דרכי הפעולה של כל אחד מהכלים ולאתר את התקלה באחד מהם.
איך בנויה המערכת ?
המערכת האחודה בנויה מכמה יחידות שרת (בדרך כלל שלוש), המורכבות על תשתית אחת (מארז אחד) ובה דיסקים. השרתים מתקשרים עם הדיסקים ישירות בלי תיווך של נתבים באמצע מה שמאיץ מאוד את מהירות המערכת ונותן לה את היתרון הגדול שלה – מהירות. הדיסקים יכולים להיות מסוגים שונים (SATA, SCSI, SSD או שילוב ביניהם).
בניגוד למערכת מחשוב סטנדרטית הבנויה משרתים המחוברים לסטורג' דרך נתבים, התקשורת שבין ה-CPU והדיסקים היא ישירה.
נכון להיום, מהירות התגובה של דיסק SSD נמוכה מ-אלפית שניה אחת (1 MS). מהירות התגובה של נתב רגיל נמדדת ב- 2-3 אלפיות שניה. התוצאה היא שבמערכות רגילות יש עיכוב של המידע בין המעבד לבין הדיסקים שיכול להמשך עד 5 אלפיות שניה. במערכות האחודות, הקשר שבין השרת לבין הדיסקים הוא ישיר והקריאה והכתיבות ישירות ומהירות מאוד.
יתרונות מערכת תשתית אחודה:
מהירות:
במערכת אחודה, התקשורת שבין המעבדים ליחידת האחסון (ובמיוחד כשמשתמשים בדיסקים מסוג SSD) היא ישירה ללא תיווך של נתב. התוצאה היא שמהירות הפניה של המעבד לדיסק יורד מכ-5 אלפיות שניה למהירות שהיא מתחת לאלפית שניה. הדבר חוסך המון זמן והדבר מתבטא במהירות התגובה של המכשיר שהיא גדולה בהרבה ממערכות סטנדרטיות.
שרידות:
כל פיסת מידע נרשמת לפחות בשני מקומות שונים. כך, במקרה שיחידה אחת קורסת לחלוטין עדיין המערכת ממשיכה לעבוד. מה שנקרא "ללא נקודת כשל בודדת".
ובאנגלית : With no single point of failure
ממשק ניהול:
ממשק ניהול יחיד: למערכת תשתית אחודה יש ממשק אחד שמנהל את כל המערכות יחד ומציג מידע גם מהשרתים הפיזיים והוירטואליים וגם ממערכת האחסון.
תקלות בין מערכתיות:
במערכת סטנדרטית, נפילה בין הכיסאות: כשמערכת המחשוב מפסיקה לתפקד מתחיל מחול שדים של נסיון לאתר את מקור התקלה. איש המחשבים חייב להיות מאוד מיומן, מנוסה ולהכיר את כל המערכות כדי שיהיה לו מושג איפה לחפש ומה לתקן ובמקרה של תקלה פיזית את מי להזמין. פעמים רבות מגיע טכנאי מערכת אחת וטוען כי התקלה במערכת אחרת ואילו הטכנאי הראשון טוען שהתקלה דווקא במערכת הראשונה ומנהל המחשוב של הארגון מוצא את עצמו במלחמה עם שניהם.
במערכת אחודה, טכנאי בודד: אמנם הטכנאי של מערכות אחודות חייב להיות בעל ידע רב אך משהוזמן לפתור בעיה אין לו על מי להפיל את האחריות ולכן מבחינת מנהל המחשוב הארגוני זה נותן שקט נפשי.
הקמה מהירה מאוד (פרישה בתוך 30 דקות):
מאחר ומדובר במערכת אחת הרי שבהשוואה למערכות המורכבות מרכיבים של חברות שונות, ההתקנה יכולה להיות קצרה מאוד ולהכנס לפעילות תוך זמן קצר מרגע ההתחלה. ההקמה גם מתבצעת ללא הפרעה לתהליכים קיימים.
צמיחה קלה ופשוטה:
קיימת תמיד אפשרות להגדיל את המערכת על ידי הוספת יחידות נוספות ליחידות הקיימות.
רכיבים סטנדרטים:
הרכיבים שמהם מורכבת המערכת הם רכיבים סטנדרטיים של חברות מוכרות (HP, SYSCO, DELL, VMWARE), כך שאין בעצם תלות ברכיבים יחודיים או לא מוכרים היתרון מגיע בעיקר מהתוכנה שמנהלת אותם.
מתי זה מתאים:
החלפת שרתים ביחד עם מערכת אחסון:
במקרה של ארגון שצריך להחליף גם שרתים וגם את מערך האחסון, שווה לשקול רכישת מערכת אחודה ומשולבת שתחליף במכה אחת את הכל : שרתים, אחסון.
הקמת מערכת אוטונומית חדשה.
מערכת אחודה מתאימה מאוד כאשר ארגון שוקל להוסיף מערכת טכנלוגית אוטונומית עם מטרה ספיציפית כגון הקמת מערכת VDI, או הוספת מערכת שמטעמי אבטחה לא רוצים שהמידע שלה יתערבב עם שאר המידע בארגון.
מתי זה לא מתאים:
זה לא מתאים לכל תקציב: תג הכניסה של מערכת כאלה לא זול (כ-20K$ למערכת המכילה יחידה אחת) מצד שני לארגון שהשרידות וההמשכיות העסקית שלו חשובים אז בהשוואה למערכות המבוססות על רכיבים הנקנים בנפרד המחיר לא יותר יקר.
אם צריך להחליף רק רכיב אחד: במידה והסטורג' הנוכחי או השרתים הם חדשים יחסית וצריך להחליף רק רכיב אחד (למשל את הסטורג'), אז יכול להיות שרכישת סטורג' חדש, יהיה פתרון הגיוני יותר.
אם אין דרישה לביצועים: במערכות בהן נחוץ שטח אחסון גדול, אך אין חשיבות למהירות השליפה, אז השימוש בסטורג' סטנדרטי יכןל לתת תוצאות טובות יותר, מבחינת המחיר ליחידת אחסון.
מי משתמש בתשתיות אחודות ?
הרעיון לשימוש בתשתיות אחודות מגיע דווקא מחברות הענק. מסתבר שחברות הענק משתמשות בהרבה תשתיות אחודות ויחסית פשוטת וזולות כאשר ניהול כל התשתיות מתבצע באמצעות תוכנה שמחלקת את העבודה בין היחידות השונות.
גילוי נאות
חברת דבש משווקת ומטמיעה מערכות תשתית אחודה (Hyper Converged Infrastructure) של חברות שונות.
אם הנושא רלוונטי בארגון שלך, אתה מוזמן ליצור קשר עם יוסי דבש 052-2304086 או עם חגי 04-6222266 ונתאם ביקור אצלכם לצורך הצגת המוצר.