חדר מחשביםפרויקט מחשוב – שלבי ביצוע

נקודות התייחסות: כדי לבצע החלפת או שדרוג חלקים במערך המחשוב של ארגון יש לקחת בחשבון פרמטרים שונים כדי להבטיח שההחלטה נכונה.

חשיבות אפיון נכון ובחירת ציוד המתאים: בחירת ציוד לא מתאים יכולה לגרום להנחתה בביצועים, לקיצור משמעותי של הזמן עד לפעם הבאה שנצטרך לרכוש את הציוד מחדש, ובו בזמן יכולה לגרום לבזבוז משאבים יקרים על ציוד שלא יעשה בו שימוש.

תוחלת החיים של מערך המחשוב: אורך החיים של ציוד מחשוב הוא כ 5-6 שנים. זה לא שהציוד יפסיק לעבוד אבל מקובל לחשוב בשוק הזה על ציוד בן 5 עד 6 שנים כציוד מיושן וזה בדרך כלל הזמן שבו צריך להחליף אותו.

חידוש אחריות יצרן: כמו כל ציוד חשמלי, מערכות המחשוב יכולות להתקלקל וביום שזה קורה, זה עלול להשבית את העבודה בכל הארגון ומכאן החשיבות לסיים את הפרשה כמה שיותר מהר. הדרך הנכונה להתמודד עם תקלות בציוד היא דרך אחריות היצרן.

רכישה בחסר: הציוד צריך להתאים למטרה. "חיסכון" ורכישת ציוד המתאים בדיוק לצרכים של היום, בלי לקחת בחשבון גדילה יכולה לגרום לכך שתוך זמן קצר נגלה שמה שקנינו לא מספיק, והמשמעות יכולה להיות הרבה כסף. בארגונים גדולים, עלות החלטה לא נכונה יכולה להגיע לעשרות אלפים של דולרים.

רכישה בעודף: הרכישה צריכה לקחת בחשבון שהציוד אמור לשרת את הארגון במשך 5-6 שנים. אם הארגון צורך כיום 5 טרה של נתונים, והגדילה שלו היא 20% בשנה אז המשמעות היא שבעוד 5 שנים הארגון יצרוך כ-12 טרה של נתונים. רכישה של סטורג' בנפח של 40 טרה תהיה בזבוז עצום של כסף על שטח אחסון שלא נשתמש בו.

מחיר השגיאה: ההבדל במחיר בין סטורג' בנפח של 10 טרה לבין סטורג' של 50 טרה יכול להגיע ל-400% והמשמעות היא בזבוז של עשרות אלפי דולרים עבור ציוד שלא יעשה ב שימוש.

מה צריך לקחת בחשבון:

    1. אורך חיי הציוד:  החלטה לכמה זמן אנחנו מייעדים את הציוד שנרכוש או כמה זמן נרצה שהוא יעבוד לפני שנצטרך שוב לעבור את תהליך הרכישה. (3-5-7 שנים).
    2. רמת שמירת המידע: החלטה מהי רמת ההמשכיות העסקית שנרצה לשמור עליה ופועל יוצא מה היא הקונפיגורציה שנקיים (שרתים, סטורג' , מהירות תקשורת, קיום DR, גיבויים, וירטואליזציה, אבטחה).
    3. רמת השירות: כלומר, במקרה של כשל חומרה אז מתי הטיפול יתבצע ?  ב-NBD שזה אומר "יום העסקים הבא" או 24X7X4 שהמשמעות היא שתוך 4 שעות יתחילו לטפל .
    4. בדיקה של המצב הנוכחי: מהו שימוש בנפח זיכרון RAM היום? כמה שימוש יש במעבדים? מהו נפח המידע שמוחזק בדיסקים?
    5. מרווח הביטחון: נצטרך להחליט איזה מרווח ביטחון אנחנו רוצים להשאיר לטובת האפשרות של טעות בהערכת הצרכים שיהיו לנו בסוף התקופה. למשל אם ההערכה שלנו שבסוף התקופה נצרוך 10 TB אז כמה אחוזי מרווח ביטחון ניקח 20% , 50% , 100%. אם ההחלטה היא מרווח של 50% בסוף התקופה אז ניקח 15 TB.
    6. אחוז הגדילה השנתי: הערכת הגדילה השנתית.
    7. הערכת המצב בסוף התקופה: הערכה לגבי מצב העתידי. בכל הפרמטרים – זיכרון, מעבדים, נפח דיסקים.
    8. החלטה על הדרישות: החלטה מה הם הכמויות והנפחים של הציוד שאנחנו דורשים בהצעת המחיר.
    9. בחירת השחקנים:  בחירת השחקנים שישתתפו במשחק ( לדוגמא: IBM, HP, DELL).
    10. מועד ביצוע: אם מועד הביצוע חשוב אז בירור זמני אספקה.
    11. הצעות מחיר: בקשות להצעות מחיר לציוד שתואם את הדרישות.
    12. בחינת ההצעות ובחירת יצרן ומבצע.